Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a cerut luni guvernelor europene "sa-si asume responsabilitatile" in fata crizei, subliniind ca aceasta nu este o criza a monedei euro, transmite AFP, citata de Mediafax.
"Cerem guvernelor si altor institutii sa se ridice la inaltimea propriilor responsabilitati", a afirmat Trichet (foto) la postul francez de radio Europe 1.Guvernele trebuie sa-si asume aceste responsabilitati individual, astfel incat datoriile de azi sa nu impovareze si generatiile viitoare, dar si colectiv, printr-o guvernare mai buna si un fond de stabilitate financiara, a mentionat seful BCE.

Statele europene au stabilit in primavara acestui an un fond de 750 de miliarde de euro pentru ajutarea tarilor mai fragile. Trichet, alaturi de alti economisti si politicieni, considera ca ar trebui asigurata consolidarea acestui mecanism de sprijin.

El a mentionat ca actuala criza prin care trece zona euro nu este una a monedei unice, ci o criza a stabilitatii financiare, iar renuntarea la euro, idee evocata de mai multi economisti ca solutie pentru rezolvarea problemelor unor state precum Grecia, este o "ipoteza absurda".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri