Autoritatile de la Beijing vor ajuta anumite state membre ale UE, a indicat Wang la o intalnire economica la care participa comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia, comisarul pentru Comert, Karel de Gucht, si cel pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn.

"Este in interesul fundamental al Chinei si Uniunii sa consolideze cooperarea", a mentionat oficialul chinez, informeaza Mediafax.

Saptamana trecuta, liderii europeni au decis sa infiinteze un mecanism de sprijin financiar care sa permita zonei euro sa reziste mai bine crizelor. Acest mecanism va fi functional din 2013. Grecia si Irlanda beneficiaza deja de planurile de salvare ale UE si FMI.

Citeste si:

Presedintele chinez, Hu Jintao, aflat luna trecuta intr-o vizita in Portugalia, a asigurat Lisabona de dorinta Chinei de a ajuta. Cu toate acestea, Beijingul nu a facut angajamente ferme privind achizitionarea de obligatiuni portugheze.

Almunia a indicat, la randul sau, ca statele UE au cerut Chinei un acces mai usor la piata locala pentru companiile europene.