Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, a anuntat ca a acceptat sa plateasca 553,6 milioane de dolari (423 milioane de euro) justitiei americane in schimbul renuntarii la acuzatii referitoare la implicarea institutiei de credit intr-o frauda fiscala din perioada 1996-2002, transmite AFP.

Ancheta procurorilor americani are ca obiect participarea bancii la diferite tranzactii de natura fiscala realizate in beneficiul clientilor in intervalul 1996-2002, se arata intr-un comunicat al Deutsche Bank, conform Mediafax.

Intelegerea pune capat unui lung proces care are in centru o unitate a Deutsche Bank din SUA, banca de investitii Bankers Trust, cumparata de grupul german in 1999. Unitatea a ajutat clientii sa fraudeze fiscul american.

"Deutsche Bank este multumita ca aceasta ancheta, care are in vedere tranzactii incheiate acum opt ani, s-a sfarsit", mentioneaza comunicatul.

Banca a adaugat ca a facut provizioanele necesare platii amenzii, care nu va avea vreun impact asupra profitului net din acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
UK respinge recomandările privind purtarea măştilor în magazine şi alte spaţii
Setari Cookie-uri