Fara masuri de austeritate, Belgia va deveni tinta atacurilor speculatorilor

Belgia trebuie sa adopte masuri fiscale de austeritate in prima parte a anului viitor pentru a nu deveni tinta atacurilor speculatorilor financiari, a declarat ministrul belgian al finantelor, Didier Reynders, transmite Reuters.

"Sunt sigur ca speculatorii vor ataca Belgia daca deciziile bugetare nu sunt luate, la inceputul anului 2011 sau in primul trimestru, fie de un nou guvern sau de catre cel actual", a spus Deynders la postul de televiziune RTL-TVi, arata Mediafax.

Pe fondul crizei datoriilor de stat din zona euro, declansata de problemele din Grecia si accentuata de situatia din Irlanda, unii investitori au devenit prudenti in privinta Belgiei din cauza datoriei publice mari a acestei tari si a situatiei politice instabile.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a anuntat saptamana trecuta ca ar putea reduce ratingul Belgiei in urmatoarele sase luni daca incapacitatea tarii de a forma un guvern cu sustinere parlamentara va ameninta obiectivele de scadere a deficitului bugetar si datoriei de stat.

Procesul decizional este blocat in Belgia din aceasta vara, deoarece partidele politice nu au reusit sa formeze o coalitie de guvernare dupa alegerile din luna iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Măștile fac diferența. Cum a reușit Japonia să țină numărul deceselor sub 1.000
Setari Cookie-uri