Guvernul de la Atena trebuie sa alinieze indicatorii la termenii acordului de finantare externa incheiat in luna mai cu UE si FMI.

"Vom face tot ce este necesar pentru a reusi. Vom schimba aceasta tara", a declarat premierul George Papandreou in parlamentul elen, la scurt timp dupa ce mii de protestatari au scandat "Nu mai suportam" pe strazile Atenei.

Bugetul a fost aprobat la limita cu voturile majoritatii care sustine guvernul, trecand cu 156 de voturi pentru din cei 300 de parlamentari prezenti.

Citeste si:

Noile reduceri de cheltuieli si cresteri de taxe pregatite pentru anul viitor presupun taierea deficitului bugetar cu 6 puncte inca din acest an. Insa Grecia va rata cel mai probabil tintele fiscale pentru 2010, iar noile masuri nu au calmat temerile privind criza. Agentia de evaluare financiara Fitch a anuntat joi seara ca ar putea retrograda ratingul tarii la "junk", categoria emitentilor nerecomandati pentru investitii.

Liderul principalului partid de opozitie din Grecia sustine ca bugetul pe 2011 si acordul cu UE si FMI "vor esua".

"Partidul socialist (aflat la putere - n.r.) minte atunci cand spune ca memorandumul UE/FMI va scoate economia greaca din criza. De fapt, va adanci criza. Masurile guvernului reduc PIB-ul mai mult decat reduc deficitul", spune Antonis Samaras, pretedintele partidului Noua Democratie.