S&P a modificat perspectiva ratingului Sloveniei la negativa, de la stabila

Standard & Poor's (S&P) a modificat perspectiva ratingului Sloveniei la negativa, de la stabila, pe fondul semnalelor ca guvernul sloven ar putea deveni mai putin determinat sa reduca deficitul bugetar, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

S&P a confirmat ratingul sloveniei pentru creditele pe termen lung la "AA" si pentru imprumuturile pe termen scurt la "A-1+", avertizand ca modificarea perspectivei "reflecta posibilitatea unui downgrade in urmatorii doi ani, daca datoria guvernului nu se va stabiliza din cauza slabirii angajamentului autoritatilor privind tintele bugetare pe termen mediu", a declarat analistul Marko Mrsnik intr-un comunicat.

Slovenia a inregistrat in 2009 cea mai puternica recesiune din zona euro. Economia puternic dependenta de exporturi a tarii a avut de suferit odata cu scaderea cererii din Europa, principala piata de desfaceere.

PIB-ul Sloveniei a crescut in trimestrul al treilea cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, fata de un avans de 2,2% in trimestrul al doilea.

Astfel, desi economia este in crestere, avansul ar putea fi insuficient pentru a acomoda obiectivele de reducere a deficitului bugetar, chiar si in contextul reducerii cheltuielilor, potrivit S&P.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Maghiarii de la MVM vor să facă achiziții în Balcani și România
Setari Cookie-uri