Achizitia Facebook de catre Apple, blocarea de catre Congres a unui nou pachet de masuri neconventionale al Rezervei Federale a SUA sau avansul pretului aurului la 1.800 dolari pe uncie au fost incluse de banca daneza Saxo Bank in topul "10 predictii exagerate pentru 2011", informeaza Mediafax.
In contextul nivelului ridicat de dezaprobare in randul populatiei privind actiunile de sprijinire a sistemului bancar, Congresul SUA ar putea bloca Rezerva Federala de la initierea unui nou pachet de masuri neconventionale, al treilea, in a doua jumatate a anului urmator, noteaza Saxo Bank.

Totodata, Apple ar putea folosi o parte a rezervelor de lichiditati de 51 de miliarde de dolari pentru a cumpara Facebook, companie evaluata la 43 de miliarde de dolari de catre sharespost.com, iar cei peste 500 de milioane de utlizatori ai retelei de socializare online ar deveni disponibili departamentului de servicii si produse al Apple.

Dolarul s-ar putea aprecia cu aproximativ 25% anul urmator, in contextul supraincalzirii economiei chineze. Astfel, indicele dolarului, calculat in raport cu mai multe valute, ar putea depasi pragul de 100 de puncte in trimestrul al treilea al anului urmator, ajutat si de problemele economice din Europa si Japonia.

Disparitia increderii pe pietele asiatice ar putea determina statele in curs de dezvoltare sa-si foloseasca rezervele de dolari pentru a cumpara obligatiuni guvernamentale americane, iar randamentul cerut la 30 de ani ar putea cobori pana la 3%, se arata in raportul Saxo Bank.

Marea Britanie isi va reveni din criza, mai bine decat restul Europei, in timp ce Australia va fi afectata de evolutia din China. Astfel, dolarul australian se va deprecia cu 25% fata de lira sterlina, in timp ce piata imobiliara australiana va intra in criza.

Analistii Saxo Bank iau in calcul si o crestere a pretului petrolului peste 100 de dolari in prima parte a anului urmator, urmata de o corectie dura, de aproximativ o treime din cotatie pana la finele anului.

Pretul gazelor naturale ar putea, de asemenea, sa creasca cu 50% anul viitor, din cauza vremii foarte reci si a accelerarii activitatii industriale.

In contextul agravarii "razboaielor valutare", pretul aurului ar putea ajunge in 2011 la 1.800 de dolari pe uncie, de la aproape 1.400 dolari in prezent, iar indicele S&P 500 al bursei din SUA va reveni spre pragul de 1.600 de puncte, din 2007, sustinut de interesul crescut pentru investitii in actiuni.

Beneficiind de explozia preturilor la petrol si gaze naturale, indicele RTS al bursei ruse va creste de aproape doua ori anul urmator, revenind la nivelul de la mijlocul lui 2008, estimeaza analistii Saxo Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri