Grupul francez Lafarge a vandut, pentru 120 de milioane de euro, activele din sectorul agregatelor si betonului din Portugalia, Elvetia si Franta catre trei companii, printre care Holcim, transmite AFP.
Lafarge a vandut toate activele din sectorul agregatelor si al betonului detinute in Portugalia grupului local Secil. Tranzactia va trebui, insa, aprobata de autoritatie portugheze de control in domeniul concurentei, potrivit Mediafax.

Grupul a cedat, de asemenea, activele din sectorul agregatelor si al betonului din Alsacia companiilor Eiffage, din Franta, Holcim Franta, iar cele din Elvetia au fost vandute catre Holcim Elvetia.

Holcim apreciaza ca achizitiile ii vor asigura "rezervele de agregate de inalta calitate pentru o zona economica atractiva".

Afacerile din Romania ale producatorului francez de materiale de constructii au scazut anul trecut cu 43%, de la 480 milioane euro la 270 milioane de euro. Activitatile Lafarge in Romania sunt structurare in trei divizii, de ciment, cu ponderea cea mai mare in totalul vanzarilor, agregate si betoane si gips-carton.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri