2.400 miliarde dolari – atat au insumat anul trecut fuziunile si achizitiile (M&A) la nivel global, cu 22,9% mai mult decat in 2009, marcand astfel cea mai buna evolutie dupa 2008, conform statisticilor anuale prezentate de Thomson Reuters, citate de foxbusiness.com.
Pietele emergente au generat o treime din cota de piata, cu o valoare de 806,3 miliarde dolari, cu 76% mai mult fata de anul anterior.

Cele mai importante patru tranzactii ale anului trecut au depasit fiecare 20 miliarde de dolari.

Cea mai mare a fost achizitia Carso Global Telecom de catre America Movil SAB, evaluata la 27 miliarde de dolari.

Locul 2 in clasament este ocupat de tranzactia prin care Gdf Suez Energy International a fost cumparata de International Power PLC pentru 25 miliarde de dolari.

CenturyLink Inc a platit 22,1 miliarde dolari pentru Qwest Comminications, iar VimpelCom a cumparat Weather Investments pentru 20,6 miliarde de dolari, locul 4 in clasament.

Goldman Sachs
si-a redobandit locul intai in clasamentul companiilor de de consultanta in domeniul M&A, potrivit Thomson Reuters, inaintea celor de la Morgan Stanley, urmati pe locul al treilea de JP Morgan Chase.

Activitatea pietelor de capital s-a restrans cu 2%, la 854,2 miliarde dolari, inregistrandu-se un ritm accelerat in ultimul trimestru, a mai precizat Thomson Reuters.

Pe segmetul de IPO s-au inregistrat de asemenea valori record. In acest sector s-au evidentiat ofertele publice initiale ale General Motors si AIA Group cu 23, respectiv 20,5 miliarde dolari.

In trimestrul al patrulea IPO-urile au insumat la nivel mondial 122,2 miliarde dolari si au totalizat pe durata anului 2010, 269,4 miliarde dolari, de doua ori mai mult fata de anul 2009.

Cea mai mare valoare a IPO-urilor a fost atrasa de companiile care au initiat o oferta publica in China, cele 471 de IPO-uri au generat 104,4 miliarde de dolari, suma ce depaseste Statele Unite si Europa la un loc. Citeste mai multe aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri