"In afara Germaniei, scaderea incasarilor poate fi atribuita in principal masurilor drastice de reducere a deficitelor bugetare din Romania si Grecia, principalele piete pentru Praktiker. Aceste masuri au avut ca urmare limitarea cheltuielilor si, implicit, a cererii pentru produsele de bricolaj", se arata intr-un raport preliminar al retailerului, potrivit Mediafax.

Pe segmentul afaceri internationale, vanzarile s-au redus cu 4,8% anul trecut, la un miliard de euro. In Germania, incasarile s-au situat la 2,45 de miliarde de euro, fata de 2,62 de miliarde de euro in 2009.

"Trendul vanzarilor din 2010 cu siguranta ca nu a fost satisfacator. In afara Germaniei, din nefericire, conditiile economice au fost dificile in special in tarile care au o importanta mai mare pentru noi. Cu toate acestea, imbunatatirea conditiilor in alte state din Europa de Est ne face sa anticipam ameliorarea, in curand, a conditiilor generale pentru intregul segment de afaceri internationale", a afirmat presedintele Praktiker, Wolfgang Werner.

In ultimul trimestru al anului trecut, vanzarile grupului au scazut cu 6,2%, la 749 milioane de euro.

Citeste si:

La sfarsitul anului 2010, Praktiker avea operationale 438 de magazine, cu unul mai putin decat in 2009. In afara Germaniei, portofoliul de centre de vanzare a crescut de la 104 la 107 de unitati. In Romania, retailerul avea la finele anului trecut 27 de magazine, fata de 26 de unitati in 2009.

Praktiker Romania este liderul pietei romanesti do-it-yourself, potrivit datelor proprii, avand vanzari anuale de peste un miliard de lei si cea mai extinsa retea de magazine de specialitate.

Praktiker va prezenta rezultatele finale referitoare la vanzarile din 2010 pe 30 martie.