Agentia de rating Standard & Poor's a imbunatatit, de la negativa la stabila, perspectiva ratingului atribuit principalelor entitati si holding-urilor afiliate asiguratorului olandez Eureko Group, a anuntat compania.

De asemenea, S&P a confirmat ratingul 'A+' de contrapartida pe termen lung si pe cel privind soliditatea financiara a principalelor entitati ale grupului, precum si ratingul 'A-' al holding-urilor.

“Decizia reprezinta un vot de incredere si vom face tot ceea ce este necesar ca acest rating sa fie mentinut si, ulterior, imbunatatit”, a spus Shaun Russell (foto), directorul comercial al Eureko in Romania.

Astfel, Eureko Group este in acest moment singurul grup olandez de asigurari si pensii al carui rating nu a fost redus de catre S&P, de la inceputul crizei. S&P considera ca grupul beneficiaza de o baza solida de capital, flexibilitate financiara, o buna pozitie competitiva pe piata si investitii sanatoase, se arata in comunicatul Eureko.

Totusi, potrivit Standard & Poor’s, este putin probabil ca ratingul Eureko Group sa fie imbunatatit in urmatoarea perioada, o astfel de decizie putand fi luata doar pe baza perfomantelor operationale ale grupului.

Eureko este un grup de asigurari nelistat la bursa, activ in alte opt tari europene, in afara de tara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurari – generale, sanatate si protectia veniturilor – si serviciile legate de asigurari de viata si pensii administrate privat. Bazandu-ne pe radacinile noastre cooperatiste, avem o misiune clara: sa fim cel mai de incredere asigurator. Ne urmam aceasta ambitie prin orientarea catre clienti si catre rezultate, in toate activitatile in care ne implicam.

Grupul este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Standard&Poor's: Din 2020, Romania isi va incetini cresterea economica