Statele Unite vor inregistra in acest an o crestere economica mai puternica decat in 2010, desi somajul se va mentine la un nivel ridicat, apreciaza presedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke, citat de CNN Money.

"Per ansamblu, relansarea economiei va fi, foarte probabil, mai puternica in 2011 decat a fost in 2010", a afirmat Bernanke, adaugand ca sunt semne ale unei reveniri sustenabile a cheltuielilor populatiei si companiilor, scrie Mediafax.

Seful Fed considera, insa, ca revenirea pietei muncii ramane evaziva, iar rata somajului se va situa, probabil, in jurul nivelului de 8% in urmatorii doi ani.

"Somajul ridicat persistent ar putea ameninta forta si sustenabilitatea relansarii, prin limitarea cheltuielilor populatiei si diminuarea increderii", a mentionat Bernanke.

Afirmatiile acestuia vin la putin timp dupa ce Departamentul Muncii a anuntat ca rata somajului a scazut la 9,4% in decembrie, de la 9,8% in noiembrie. Cu toate acestea, numarul locurilor de munca nou crate a fost mai redus decat se asteptau analistii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cine este Janet Yellen, prima femeie de la conducerea FED