Purtatorul de cuvant al Centrului Medical Universitar din Tucson, Darci Slaten, a declarat ca Giffords a fost supusa, sambata dupa-amiaza, unei interventii chirurgicale pentru o rana suferita la cap. Acesta a mai declarat ca la spital au mai fost aduse noua persoane ranite, printre care se numara si un copil. Toti ranitii se afla in stare grava sau critica si sunt supusi unor interventii chirurgicale.

Gabrielle Gifford se afla in stare critica, insa directorul departamentului de traumatologie al Centrului Medical Universitar din Tucson, Peter Rhee, s-a declarat optimist in legatura cu sansele ei de recuperare. El a adaugat ca cinci dintre cele zece victime internate la Centrul Medical Universitar se aflau in stare critica si, in afara lui Gifford, ceilalti raniti au fost stabilizati.

Surse din cadrul fortelor de ordine au declarat ca printre celelalte persoane ranite se afla si un judecator federal din Arizona.

Citeste si:

Potrivit sefului departamentului local al politiei, Rich Castigar, citat de CNN, cel putin sase persoane au murit si alte 12 au fost ranite.

Printre victimele care au decedat in urma atacului armat se afla si o fetita in varsta de noua ani, care a murit la spital.

Sursa foto: giffords.house.gov