Germania si Franta vor sa forteze Portugalia sa ceara asistenta financiara prin intermediul programului de salvare european, potrivit publicatiei Der Spiegel, preluata de AFP.
Publicatia mentioneaza ca "expertii guvernamentali" din Germania si Franta apreciaza ca guvernul portughez nu se va mai putea, in curand, finanta de pe piete, potrivit Mediafax.

"A fost tras semnalul de alarma atunci cand Portugalia a propus saptamana trecuta dobanzi de 3,69% pentru o emisiune de obligatiuni scadente la sase luni. Pentru comparatie, in aceeasi zi, Germania a plasat pe piata obligatiuni cu scadenta la zece ani si dobanzi de 2,87%", noteaza Der Spiegel.

Portugalia trebuie sa ceara rapid asistenta financiara europeana pentru a evita propagarea crizei datoriilor in Spania sau Belgia. In acelasi timp, membrii zonei euro trebuie sa se angajeze sa asigure toate mijloacele necesare pentru protejarea monedei unice, furnizand mai multe resurse actualului mecanism de sustinere, de 750 de miliarde de euro, subliniaza publicatia.

Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble, si omologul sau francez, Christine Lagarde, s-au intalnit vineri la Strasbourg pentru a discuta in legatura cu problemele monedei euro. Cei doi oficiali se asteapta ca guvernul de la Lisabona sa fie greu de convins, in conditiile in care Portugalia dispune de oameni in pozitii importante in structurile europene, respectiv Victor Constancio, vicepresedintele Bancii Centrale Europene , si José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.

Dupa Grecia si Irlanda, Portugalia este considerata de analisti ca urmatoarea tara care ar putea cere ajutor international, in pofida masurilor severe de austeritate implementate de guvern pentru reducerea deficitului bugetar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri