Vanzarile de retail au crescut cu 0,8% in decembrie 2010, avans asemanator celui inregistrat in noiembrie, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg, la care au participat 58 de analisti. Departamentul pentru Comert va publica pe 14 ianuarie date referitoare la acest indicator. Alte rapoarte ar putea indica avansul productiei industriale si stagnarea inflatiei.

O rata a somajul care a depasit 9% pentru a douazecea luna consecutiv ramane un motiv de ingrijorare pentru presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, si pentru alte autoritati cu putere de decizie in materie de politici economice si financiare.

Cheltuielile consumatorilor au o contributie de 70% la economia SUA. Achizitiile de sarbatori au crescut cu 5,5%, cea mai buna performanta dupa 2005, potrivit unor calcule ale MasterCard Advisors. Anul trecut, aceste cheltuieli au urcat cu 4,1%. Calculele includ vanzarile pe Internet, dar le exclud pe cele de automobile.

Citeste si:

Vanzarile de dupa sarbatori au fost afectate de o furtuna severa de zapada, care a lovit pe 26 decembrie nord-estul SUA, a declarat Terry Lundgren, directorul executiv al Macy.

Ziua de dupa Craciun este in mod traditional cea mai favorabila vanzarilor.