Actionarul Bancpost vede o dublare a profitului in regiune

EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost si al altor companii din Romania, anticipeaza pentru acest an dublarea profitului in regiunea Europei Centrale si de Est, fata de 2010, a declarat directorul general al grupul elen, Nick Nanopoulos, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Ramanem profitabili, cu un trend pozitiv, de crestere, in regiunea noua Europa. Anticipam ca profitul din aceasta regiune se va dubla in 2011", a aratat Nanopoulos.

In afara Greciei, banca desfasoara operatiuni in Romania, Turcia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cipru si Ucraina. In primele noua luni ale anului trecut, profitul din regiune a atins 19 milioane de euro.

EFG Eurobank a avut in aceeasi perioada, in Romania, un profit net de 13,9 milioane euro.

La nivel de grup, profitul net a scazut de 4,6 ori, la 60 de milioane de euro.

Eurobank a reiterat ca nu intentioneaza sa faca o emisiune de drepturi, spre deosebire de alte banci elene care au optat sa stranga capital pentru a echilibra balantele contabile si a recastiga accesul la finantarea wholesale.

Grupul negociaza in schimb vanzarea unei participatii majoritare la divizia poloneza Polbank, catre un partener strategic.

"Prognozam o crestere organica a adecvarii capitalului. Vanzarea Polbank si alte masuri, intre care managementul mai bun al riscului, pot conduce la imbunatatirea ratei de adecvare a capitalului cu circa 1,5 puncte procentuale", a spus Nanopoulos.

Eurobank poarta inca discutii legate de Polbank, care are active de 5,5 miliarde de euro si o retea de peste 300 de sucursale.

Intesa Sanpaolo, BNP Paribas si Raffeisen si-au exprimat interesul pentru divizie, cu oferte de 600-800 milioane euro.

Pe piata romaneasca, EFG Eurobank controleaza Bancpost si companiile EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance - Romania, EFG Eurobank Securities - Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri