"Ramanem profitabili, cu un trend pozitiv, de crestere, in regiunea noua Europa. Anticipam ca profitul din aceasta regiune se va dubla in 2011", a aratat Nanopoulos.

In afara Greciei, banca desfasoara operatiuni in Romania, Turcia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cipru si Ucraina. In primele noua luni ale anului trecut, profitul din regiune a atins 19 milioane de euro.

EFG Eurobank a avut in aceeasi perioada, in Romania, un profit net de 13,9 milioane euro.

La nivel de grup, profitul net a scazut de 4,6 ori, la 60 de milioane de euro.

Eurobank a reiterat ca nu intentioneaza sa faca o emisiune de drepturi, spre deosebire de alte banci elene care au optat sa stranga capital pentru a echilibra balantele contabile si a recastiga accesul la finantarea wholesale.

Citeste si:

Grupul negociaza in schimb vanzarea unei participatii majoritare la divizia poloneza Polbank, catre un partener strategic.

"Prognozam o crestere organica a adecvarii capitalului. Vanzarea Polbank si alte masuri, intre care managementul mai bun al riscului, pot conduce la imbunatatirea ratei de adecvare a capitalului cu circa 1,5 puncte procentuale", a spus Nanopoulos.

Eurobank poarta inca discutii legate de Polbank, care are active de 5,5 miliarde de euro si o retea de peste 300 de sucursale.

Intesa Sanpaolo, BNP Paribas si Raffeisen si-au exprimat interesul pentru divizie, cu oferte de 600-800 milioane euro.

Pe piata romaneasca, EFG Eurobank controleaza Bancpost si companiile EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance - Romania, EFG Eurobank Securities - Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata.