Grecia a vandut titluri de trezorerie in valoare de aproape doua miliarde de euro, la un randament care, chiar daca a crescut fata de precedenta licitatie, se situeaza sub rata de 5% a pachetului de ajutor extern de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, transmite Reuters.
Randamentul cerut de investitori pentru titlurile la sase luni a crescut de la 4,82% in noiembrie la 4,9%, iar suma atrasa, de 1,95 miliarde de euro, a fost suprasubscrisa de 3,4 ori, fata de 5,15 ori in noiembrie, potrivit Mediafax.

Dupa ce Grecia a depasit primul obstacol de finantare din acest an, atentia investitorilor s-a mutat asupra Portugaliei, care urmeaza sa vanda miercuri obligatiuni pe cinci si zece ani. Portugalia este considerata urmatoarea tara care va apela la ajutorul financiar al Uniunii Europene si Fondului Monetar, urmand exemplul Greciei si Irlandei.

Temerile legate de criza datoriilor statelor de la periferia zonei euro au impins rata in piata pentru obligatiunile portugheze pe zece ani la peste 7%, nivel considerat nesustenabil.

Atentia pietei financiare va fi indreptata si catre licitatiile pentru vanzarea de obligatiuni pe care le vor organiza joi Spania si Italia, pentru semne privind extinderea crizei datoriilor.

Grecia a acceptat anul trecut un acord de imprumut in valoare de 110 miliarde de euro de la UE si FMI, pentru a evita colapsul financiar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri