Fed a avut un profit record in 2010

Rezerva Federala a SUA (Fed), responsabila printre altele cu tiparirea dolarilor americani, a anuntat ca a obtinut un profit record de 81 miliarde de dolari anul trecut, in crestere cu 56% fata de anul precedent, potrivit CNN.

Afacerea de tiparit bani nu a mers niciodata atat de bine ca acum, comenteaza CNN, profitul Fed depasind rezultatele intregii industrii bancare din SUA pentru ultimii trei ani, informeaza Mediafax.

Profitul obtinut de Fed din instrumentele financiare achizitionate, incluzand obligatiuni ale companiilor de stat Fannie Mae si Freddie Mac, cu activitati in sectorul ipotecar, a urcat de la 49 miliarde de dolari in 2009 la 76 miliarde de dolari.

Fed a obtinut sapte miliarde de dolari si din programele de sprijin financiar destinate companiilor cu probleme.

Cu zece ani in urma, inainte ca banca centrala a SUA sa deruleze achizitii masive de obligatiuni, cu scopul de a sustine economia, profitul anual se situa la 25-30 de miliarde de dolari, noteaza CNN.

Cea mai mare parte a castigului de anul trecut, respectiv 78 de miliarde de dolari, va fi transferata guvernului federal. Suma este cu 70% mai mare decat in 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri