Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri, ca Germania este pregatita sa faca orice este necesar pentru protejarea euro, indicand disponibilitatea pentru revizuirea termenilor fondului de 750 de miliarde de euro destinat sustinerii tarilor indatorate, transmite Bloomberg.
Merkel a raspuns astfel remarcilor comisarului pentru Afaceri Economice Olli Rehn, care pledeaza in favoarea majorarii capacitatii de creditare a Fondului European de Stabilitate Financiara, precum si a largirii ariei de activitate a mecanismului, pentru a sustine Uniunea Europeana in lupta contra crizei datoriilor, conform Mediafax.

Cancelarul se va intalni in cursul acestei zile cu directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

"Sustinem orice este necesar pentru sprijinirea euro, inclusiv in ceea ce priveste fondul de salvare", a afirmat Merkel intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul italian Silvio Berlusconi.

Rehn a cerut cresterea capacitatii de creditare a Fondului European pentru Stabilitate Financiara si extinderea ariei de activitate a mecanismului.

Merkel declarase in decembrie ca nu vede necesitatea suplimentarii fondului de stabilitate.

Cancelarul german va discuta cu seful FMI despre competitivitatea zonei euro, a declarat Steffen Seibert, purtator de cuvant al guvernului german.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri