Spania a reusit fara probleme sa plaseze prima emisiune de obligatiuni din acest an, dupa succesul unor operatiuni similare ale Greciei si Portugaliei desfasurate marti si miercuri, informeaza Mediafax.

Madridul a vandut obligatiuni scadente la cinci ani, profitand de o cerere echivalenta cu 6,3 miliarde de euro, la un randament mediu de 4,542%, mai ridicat decat cel al emisiunilor anterioare. La ultima operatiune de acest tip, dobanda medie se situa la 3,576%.

Pentru obligatiunile italiene, scadente la cinci si 15 ani, cererea a urcat la 8,5 miliarde de euro. Randamentul titlurilor cu scadenta la cinci ani s-a situat la 3,67%, fata de 3,24% pentru ultima emisiune similara, iar cel al obligatiunilor scadente la 15 ani s-a cifrat la 5,06%, comparativ cu 4,81%.

Citeste si:

Portugalia s-a imprumutat miercuri de 1,25 miliarde euro prin doua emisiuni de obligatiuni cu maturitati diferite, bucurandu-se de cerere mare din partea investitorilor si de randamente in scadere la titlurile cu scadenta la 10 ani.

Publicatia Jornal de negocios a indicat joi ca Beijingul a cumparat datorii portugheze de un miliard de euro, printr-un plasament privat, la un randament mai ridicat decat cel al pietei.