Pirateria maritima genereaza costuri anuale asupra economiei mondiale de 7-12 miliarde de dolari, arata un studiu realizat de organizatia britanica Chatham House, informeaza BBC.
Majoritatea costurilor provine de la pirateria din Somalia. In ciuda eforturilor de patrulare a apelor derulate la nivel international, numarul incidentelor de piraterie a crescut in ultimii ani.

Analiza evidentiaza ca din 2006 si pana in prezent s-au inregistrat circa 1.600 de acte de piraterie in intreaga lume, care au cauzat moartea a 54 de oameni.

In Nord –Estul Africii, Nigeria si Golful Guineii, precum si in Canalul Malacca, raportul sugereaza ca cea mai mare parte a costurilor datorate pirateriei provine din rutele ocolitoare pe care trebuie sa circule navele pentru a evita zonele de risc. Costul refacerii cursurilor navigabile se ridica anual la 2,4 – 3 miliarde de dolari.

De asemenea, in cazul Somaliei, operatiunile navale suplimentare genereaza costuri de circa doua miliarde de dolari anual. La inceputul anului, aproximativ 500 de navigatori din peste 18 tari erau tinuti ostatici de catre pirati la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri