Veniturile nete au scazut cu 4% pe parcursul anului, de la 108,65 miliarde de dolari la 104,84 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al JPMorgan.

In ultimele trei luni din 2010, banca a raportat un profit peste asteptari, in crestere cu 47%, de la 3,28 miliarde de dolari la 4,83 miliarde de dolari, dupa ce reducerea pierderilor cauzate de imprumuturile neperformante a permis eliberarea a doua miliarde de dolari din provizioanele constituite anterior.

Rezultatele arata ca JPMorgan, prima mare banca din SUA care raporteaza rezultate financiare pentru trimestrul al patrulea, beneficiaza de pe urma recuperarii economice, dar nu a reusit inca sa scape complet de costurile cauzate de criza financiara, noteaza Reuters.

Citeste si:

Veniturile bancii au crescut in octombrie-decembrie cu 6%, de la 25,2 miliarde de dolari in 2009 la 26,7 miliarde de dolari anul trecut.

Activitatea JPMorgan din domeniul ipotecar intampina cele mai importante difricultati dintre diviziile bancii, din cauza unor procese in justitie si a cererii inca reduse pe piata imobiliara. Banca a constituit rezerve suplimentare de 1,5 miliarde de dolari pentru a acoperi posibile daune pe care le-ar avea de achitat in eventualitatea pierderii unor procese legate de ipoteci.

Cea mai mare banca din Statele Unite, Bank of America, anunta rezultate financiare vineri, Citigroup, a treia mare institutie financiara, marti, iar Goldman Sachs miercuri.