Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat ratingul suveran al Greciei cu o treapta, de la "BBB-" la "BB+", si a inclus astfel statul elen in categoria nerecomandata pentru investitii (speculativ), la acelasi nivel cu Romania.
Fitch a coborat si ratingul pentru credite pe termen scurt de la "F2" la "B" si a renuntat la supravegherea, cu posibilitate de revizuire negativa, a calificativelor, se arata intr-un comunicat al agentiei. Perspectiva pentru ratingul "BB+" pentru credite pe termen lung este negativa, in timp ce Romania are perspectiva stabila, informeaza Mediafax.

Plafonul de tara pentru Grecia a fost confirmat la "AAA", aplicabil tuturor statelor din zona euro.

"Revizuirea ratingului admite ca, in pofida faptului ca performantele economice si fiscale ale Greciei in programul cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana au depasit asteptarile in multe privinte, indatorarea ridicata creste vulnerabilitatea solventei fiscale la socuri. Totodata, procesul de consolidare fiscala va trebuie sa fie sustinut pe o perioada de mai multi ani", noteaza Fitch.

In Romania sunt prezente mai multe banci elene, intre care Alpha Bank, Piraeus Bank si ATEbank sub brand propriu, in timp ce EFG Eurobank si National Bank of Greece controleaza Bancpost, respectiv Banca Romaneasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri