Investitiile straine directe nete in Bulgaria au scazut de trei ori in primele 11 luni ale anului trecut, de la 2,78 miliarde de euro in 2009 la 894,7 milioane de euro, potrivit datelor preliminare prezentate de Banca Nationala a Bulgariei, citate de Novinite, informeaza Mediafax.
Valoarea investitiilor este de zece ori mai mica fata de nivelul record de noua miliarde de euro inregistrat in 2007.

Guvernul de la Sofia anticipa la inceputul anului trecut investitii straine de doua miliarde de euro, dar acestea nu vor depasi, cel mai probabil, un miliard de euro dupa includerea datelor pentru decembrie, noteaza Novinite.

In primele 11 luni ale anului trecut, iesirile de fonduri din Bulgaria au fost estimate de banca nationala la 1,1 miliarde de euro.

Olanda a fost tara de proveninta pentru cea mai mare parte a investitiilor straine directe, respectiv 1,27 miliarde de euro, urmata de Cipru (110 milioane de euro) si Rusia (108 milioane de euro).

Cele mai importante iesiri de capital au avut ca destinatie Austria (825 milioane de euro), Marea Britanie (186 milioane de euro) si Antilele Olandeze (102 milioane de euro). Intrarile mai mari din Olanda si iesirile catre Austria sunt datorate unor credite acordate companiilor de catre grupurile-mama din tarile de origine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri