Un fost bancher elvetian, Rudolf Elmer, a declarat ca doreste sa ofere WikiLeaks doua CD-uri continand, potrivit acestuia, numele a aproximativ 2.000 de clienti de banci care au incercat sa scape de fisc, informeaza Mediafax.
"Documentele arata ca acestia se ascund in spatele secretului bancar, aparent pentru a scapa de fisc", a declarat Rudolf Elmer, un fost bancher in cadrul Bancii Julius Baer, pentru publicatia Sonntag.

Aceste date ar urma sa fie inmanate luni, 17 ianuarie, intr-o conferinta de presa, la Londra, in prezenta fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, adauga publicatia.

Dar aceste nume nu vor fi publicate imediat de WikiLeaks, a anuntat Rudolf Elmer, adaugand ca "WikiLeaks va verifica aceste date, iar daca este, intr-adevar, vorba de evaziune fiscala, ele vor fi publicate mai tarziu".

Potrivit fostului bancher, intre aceste persoane figureaza si aproximativ 40 de politicieni si miliardari din Statele Unite, Elvetia, Germania si Marea Britanie. Datele provin "de la cel putin trei institutii financiare si acopera o perioada cuprinsa intre 1990 si 2009", a spus el.

Elmer, care a fost directorul filialei Bancii Julius Baer in Insulele Caiman, urmeaza sa se prezinte, miercuri, in fata unui tribunal din Zurich, pentru a raspunde unor acuzatii de incalcare a secretului bancar, dupa ce a mai transmis WikiLeaks, in 2007, nume de clienti. Potrivit presei elvetiene, impotriva unora dintre acestia au fost deschise anchete pentru evaziune fiscala, in mai multe tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri