Directorul general al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein (foto), a mers la sediul Groupon, din Chicago, pentru a convinge managementul companiei sa apeleze la serviciile bancii de investitii pentru o posibila oferta publica initiala, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Morgan Stanley doreste de asemenea sa intermedieze listarea Groupon, a adaugat aceeasi sursa, potrivit Mediafax.

Groupon, companie infiintata acum doi ani, a respins luna trecuta o oferta de 6 miliarde de dolari din partea Google. Firma opereaza site-uri de reduceri in Statele Unite, Canada, Brazilia, Franta, Germania, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Spania, Japonia, Polonia, Turcia, Mexic si Romania.

Compania a anuntat recent ca a obtinut finantare de la investitori care-i evalueaza valoarea de piata la 4,75 miliarde de dolari. O oferta publica initiala ar plasa Groupon la 15 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situatiei.
Purtatorii de cuvant ai companiilor implicate au refuzat sa comenteze informatiile.

Totodata, LinkedIn, cea mai mare retea de socializare de business, lucreaza cu mai multe banci, inclusiv Morgan Stanley, pentru a efectua o oferta publica initiala in acest an, potrivit unor surse apropiate discutiilor.

Goldman Sachs a investit recent 450 milioane de dolari la Facebook, evaluand compania la 50 de miliarde de dolari.

Sursa foto: www2.goldmansachs.com.

Afla mai multe despre Groupon:

Groupon se extinde in alte trei tari

Groupon atrage o runda de finantare record

Refuzat de Groupon, gigantul Google cauta sa cumpere alte companii

Seful Groupon Romania: Toata lumea are loc pe piata, atata timp cat joaca corect
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri