Volumul fuziunilor si achizitiilor incheiate de companiile din China vor creste cu 50% in acest an, potrivit unui studiu PricewaterhouseCoopers citat de Bloomberg.

Tranzactiile din strainatate ale companiilor chineze s-au ridicat anul trecut la 33 miliarde dolari, in crestere cu 30% fata de 2009. Dezvoltarea pietei de fuziuni si achiztitii (M&A) a fost propulsata de cererea mare pe piata interna a Chinei pentru resurse naturale, si de nevoia de know-how in industrie, precum cea a productiei de masini si utilaje.

Cresterea economica si consolidarea industriala au dus la sporirea numarului de tranzactii pentru anul trecut. A crescut numarul de tranzactii incheiate intre companii chineze, dar si achizitii ale unor companii din strainatate in China, inregistrand un numar record de 4.251 de deal-uri, in crestere cu 16%, releva raportul PricewaterhouseCoopers.

Aceste tranzactii au totalizat peste 200 miliarde dolari, cu 27% mai mult decat in 2009.

Numarul de achizitii straine in China a crescut cu 32% in 2010 , la un nivel apropiat de valoarea inregistrata inainte de startul crizei financiare, potrivit PricewaterhouseCoopers.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si