GlaxoSmithKline (GSK) a avut in trimestrul al patrulea al anului trecut costuri juridice de 2,2 miliarde lire sterline (3,5 miliarde dolari), asociate unei investigatii din Statele Unite privind practicile de vanzare a unor produse, dar si proceselor legate de medicamentul pentru diabet Avandia.

Costurile dupa plata impozitelor vor fi de 1,8 miliarde de lire sterline, a anuntat luni compania, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Glaxo, cel mai mare producator de medicamente din Marea Britanie, a anuntat in septembrie ca nu va mai promova Avandia la nivel mondial, dupa ce autoritatile de reglementare au decis ca produsul sa fie retras de pe piata europeana, iar vanzarile vor fi limitate in Statele Unite din cauza riscului producerii unor crize cardiace.

Avandia a fost la un moment dat cel mai bine vandut produs destinat tratarii diabetului.

In trimestrul al doilea al anului trecut, Glaxo a inregistrat costuri de 1,57 miliarde de lire din cauza proceselor legate de Avandia, pentru acoperirea acordurilor de inchidere a investigatiilor autoritatilor americane la o fosta unitate de productie a companiei din Cidra, Puerto Rico, precum si legate de cazurile antitrust privind medicamentul antidepresiv Paxil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care sunt cele mai mari companii farma din lume si ce venituri au