Institutia financiara, cea mai mare din Statele Unite in privinta activelor, a coborat anul trecut pe locul 11 pe piata europeana a serviciilor de consultanta pentru fuziuni, de pe patru in 2007, dupa ce a preluat Merrill Lynch in 2009, potrivit Mediafax.

Cota pe piata comisioanelor pentru serviciile de investiment banking in Europa, Orientul Mijlociu si Africa a scazut cu mai mult de jumatate, la 2,2%, dupa achizitie, potrivit companiei de cercetare a pietei Freeman & Co.

Bank of America intentioneaza din acest motiv sa angajeze pana la 30 de directori generali in Europa si mizeaza pe capacitatea sa de a finanta si finaliza tranzactii, odata cu imbunatatirea climatului de afaceri in regiune, a declarat Christian Meissner, seful operatiunilor de investment banking in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Exodul in masa al bancherilor a avut loc din cauza ca grupul a promovat directori ai Bank of America in detrimentul celor de la Merrill Lynch, a lipsei de claritate in privinta compensatiilor, in urma fuziunii, si a "conflictelor culturale" intre cele doua parti, respectiv o banca de investitii de pe Wall Street si o banca specializata in credite de consum, au declarat surse apropiate situatiei.

Citeste si:

Plecarile au lasat grupul cu un deficit de bancheri specializati in domeniul sanatatii, energiei, mineritului si tehnologiei, precum si cu o acoperire insuficienta in principalele economii europene.

In privinta consultantei pentru fuziuni, Bank of America a pierdut din cota de piata in favoarea unor concurenti europeni si americani precum Deutsche Bank, cea mai mare banca a Germaniei, si JPMorgan Chase & Co., a doua mare banca din SUA in functie de active.

Bank of America nu este singura care a pierdut cota de piata in Europa, nici Citigroup nu s-a plasat intre primele cinci in 2010, in domeniul fuziunilor si achizitiilor, potrivit datelor Bloomberg.