Bank of America a pierdut in Europa cel putin 30 de bancheri de top specializati in investitii si ramane in urma concurentilor, care se lupta pentru o piata in scadere, transmite Bloomberg.
Institutia financiara, cea mai mare din Statele Unite in privinta activelor, a coborat anul trecut pe locul 11 pe piata europeana a serviciilor de consultanta pentru fuziuni, de pe patru in 2007, dupa ce a preluat Merrill Lynch in 2009, potrivit Mediafax.

Cota pe piata comisioanelor pentru serviciile de investiment banking in Europa, Orientul Mijlociu si Africa a scazut cu mai mult de jumatate, la 2,2%, dupa achizitie, potrivit companiei de cercetare a pietei Freeman & Co.

Bank of America intentioneaza din acest motiv sa angajeze pana la 30 de directori generali in Europa si mizeaza pe capacitatea sa de a finanta si finaliza tranzactii, odata cu imbunatatirea climatului de afaceri in regiune, a declarat Christian Meissner, seful operatiunilor de investment banking in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Exodul in masa al bancherilor a avut loc din cauza ca grupul a promovat directori ai Bank of America in detrimentul celor de la Merrill Lynch, a lipsei de claritate in privinta compensatiilor, in urma fuziunii, si a "conflictelor culturale" intre cele doua parti, respectiv o banca de investitii de pe Wall Street si o banca specializata in credite de consum, au declarat surse apropiate situatiei.

Plecarile au lasat grupul cu un deficit de bancheri specializati in domeniul sanatatii, energiei, mineritului si tehnologiei, precum si cu o acoperire insuficienta in principalele economii europene.

In privinta consultantei pentru fuziuni, Bank of America a pierdut din cota de piata in favoarea unor concurenti europeni si americani precum Deutsche Bank, cea mai mare banca a Germaniei, si JPMorgan Chase & Co., a doua mare banca din SUA in functie de active.

Bank of America nu este singura care a pierdut cota de piata in Europa, nici Citigroup nu s-a plasat intre primele cinci in 2010, in domeniul fuziunilor si achizitiilor, potrivit datelor Bloomberg.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri