Soros considera, de asemenea, ca eforturile politicienilor europeni pentru depasirea crizei datoriilor care zguduie zona euro sunt predispuse greselilor, conform Mediafax.

"Fondurile de ajutor puse la dispozitie nu trebuie folosite doar pentru a acorda credite statelor, ci si pentru recapitalizarea sistemului bancar. Aceasta ar reprezenta o utilizare mai eficienta a mijloacelor financiare. Ar fi de preferat sa se injecteze capital in banci cat mai curand posibil, iar acest lucru sa se faca la nivel european, decat sa fie lasata fiecare tara sa actioneze singura", a mai afirmat omul de afaceri.

In prezent, dobanzile percepute Irlandei si Greciei de partenerii europeni fac imposibila, pentru aceste state mai slabe, imbunatatirea competitivitatii in raport cu tarile mai puternice, situatie care naste tensiuni intre creditori si debitori, apreciaza Soros.

Citeste si:

De asemenea, pe termen lung, exista pericolul ca problemele euro sa afecteze unitatea politica si sociala a Uniunii Europene, a mai spus Soros.