Gigantii din private equity stau cu ochii pe divizia americana de gips a Lafarge

Lafarge, cel mai indatorat producator de ciment din Europa, atrage atentia marilor fonduri de private equity din lume prin divizia americana de gips, au declarat surse apropiate situatiei, scrie Bloomberg.

Printre petitori se numara TPG Capital - administreaza un capital de investitii de 48 mld. de dolari, Carlyle Group – detine 76 de fonduri de investitii si administreaza 97,7 mld. de dolari si PAI Partners – cu active totale de peste 10 mld. de euro.

Cele trei fonduri de investitii ar putea face oferte fie pentru o parte din divizia de gips a Lafarge, fie pentru a obtine controlul integral. Totusi, o vanzare a unitatii din SUA nu se va intampla prea curand, avand in vedere ca businessul este unul care genereaza pierderi, iar Lafarge ar putea astepta ca situatia sa se imbunatateasca.

Valoarea diviziei americane este de cel putin 450 de milioane de euro (605 mil. dolari) si ar putea ajunge chiar la un miliard de euro, in masura in care va incepe sa produca bani.

Producatorul de ciment isi doreste sa-si pastreze constant ratingul creditelor, dup ace in 2008 s-a imprumutat cu 15 mld. de dolari pentru a face o achizitie in America de Nord, chiar inainte ca perioada de criza se se instaleze pe pietele de constructii din SUA si Europa


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri