"N-am digerat inca toate consecintele crizei din ultimii doi, trei ani. Trebuie sa fim atenti ca aceasta criza sa nu devina o criza sociala, asa cum s-a intamplat in trecut in unele state", a afirmat Schwab, potrivit Mediafax.

El avertizeaza asupra unui noi pericol cu care s-ar putea confrunta statele lumii, sindromul arderii complete (burnout syndrome - stare de epuizare fizica, emotionala si mentala cauzata de implicarea de durata in situatii solicitante emotional - n.r.)

"O consecinta a acestui sindrom este ca individul nu mai e proactiv. Este insa mult mai reactiv, se lupta mai mult, dar nu gandeste strategic", a explicat Schwab, inaintea reuniunii de saptamana viitoare a Formulului, din statiunea montana elvetiana Davos, la care vor participa 2.500 dintre liderii politici si economici ai lumii.

Citeste si:

Presedintele Rusiei, Dmitry Medvedev, va tine discursul de deschidere. Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, va prezenta agenda G20 sub presedintia franceza, iar cancelarul german, Angela Merkel, va vorbi despre problemele globale si europene. China va fi reprezentata de ministrul Comertului, Chen Deming.

Schwab a indicat ca Forumul va lansa "o retea de raspuns la risc" la viiitoarea intalnire, pentru a ajuta liderii politici si economici sa recunoasca riscurile sistemice si sa actioneze pentru a evita aparitia unor situatii de criza.