Numarul cererilor pentru ajutoare de somaj din Statele Unite a inregistrat saptamana trecuta cel mai amplu declin din aproape un an, demonstrand ca tendinta de imbunatatire a conditiilor de pe piata muncii continua, transmite Reuters.

Departamentul Muncii a anuntat ca numarul de solicitari a coborat de la 441.000 la 404.000, informeaza Mediafax.

Scaderea cu 37.000 de numarului de cereri este cea mai mare dupa cea inregistrata in saptamana incheiata pe 6 februarie 2010, cand declinul a fost de 51.000 de solicitari.

Analistii anticipau scaderea cererilor la nivelul de 420.000.

"Tendinta din ultimele trei luni este clar descendenta. Ritmul concedierilor este evident mai mic", a declarat Christopher Low, economist sef la compania FTN Financial din New York.

Un oficial al Departamentului Muncii a declarat ca declinul peste asteptari poate fi partial explicat prin faptul ca in saptamana anterioara a avut loc o crestere mare a numarului de cereri.

Media ultimelor patru saptamani, considerata un indicator mai precis al tenditiei pietei muncii, a scazut cu 4.000 de solicitari, la 411.750.

Analistii considera ca scaderea acestui indicator sub nivelul de 400.000 va reprezenta un semnal important ca rata somajului este in scadere.

Numarul total al americanilor care primesc indemnizatii de somaj sub diverse forme a urcat la 9,6 milioane de persoane in saptamana incheiata la 1 ianuarie, de la 9,2 milioane in saptamana precedenta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
SUA: 40% din achizitiile de Black Friday s-au facut de pe mobil