Grecia nu va putea iesi din criza fara restructurarea datoriilor, apreciaza presedintele Federatiei Industriilor Germane, Hans-Peter Keitel, care face apel ca aceasta masura sa fie luata cat mai curand, transmite AFP.

"Grecia trebuie orientata catre o solutie", a afirmat Keitel intr-un interviu acordat publicatiei Handelsblatt, citat de Mediafax.

El a mentionat ca problemele Greciei pot fi rezolvate prin restructurarea controlata a datoriilor. "Creditorii detinatori de obligatiuni elene stiu acest lucru de mult timp si au luat in calcul acest risc", a adaugat seful Federatiei.

Guvernul german pledeaza de mult timp pentru stabilirea, in Europa, a unui mecanism care sa permita restructurarea datoriilor publice, ceea s-ar putea traduce prin impunerea de sacrificii financiare creditorilor privati care au cumparat titluri emise de state cu probleme. Berlinul insista, insa, ca nu se pune problema intruducerii unui astfel de dispozitiv inainte de 2013.

"Ar fi contraproductiv lasarea situatiei sa se inrautateasca artificial pana in 2013 si sa se intrevina abia atunci asupra datoriilor", a spus Keitel.

In presa germana s-a vehiculat in aceasta saptamana ideea ca autoritatile de la Berlin iau in considerare un plan care va permite Greciei sa-si rascumpere datoriile utilizand un fond de criza pus la dispozitie de statele zonei euro. Guvernul elen, cel german si Comisia Europeana au infirmat aceste informatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Peste 100 de germani lupta alaturi de separatistii prorusi