Seful BERD acuza coruptia din tarile unde banca este prezenta

Suspiciunile legate de activitati incorecte ale unor oficiali ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare scot in evidenta necesitatea combaterii coruptiei endemice din regiunile unde institutia financiara este prezenta, a declarat presedintele BERD, Thomas Mirow, informeaza Mediafax.

In aceasta saptamana, BERD a ridicat imunitatea a patru oficiali rusi, intre care Ielena Kotova, reprezentanta Rusiei in conducerea bancii, pentru a permite investigatiile politiei britanice si ale autoritatilor de la Moscova.

Kotova a fost demisa in decembrie de catre premierul Vladimir Putin, la o zi dupa ce BERD a prezentat concluziile unei investigatii interne care indicau incalcarea codului de conduita al bancii.

"Este un adevar nefericit, coruptia ramane o problema endemica in regiunile unde BERD este prezenta", a spus Mirow intr-un discurs adresat unei delegatii a Consiliului Europei.

El a aratat ca realizarea unor progrese majore in materie de integritate este esentiala pentru imbunatatirea atractivitatii regiunii pentru investitori.
BERD a fost infiintata in 1991 pentru a sprijini tarile foste comuniste in tranzitia spre economia de piata libera.

Banca a investit anul trecut in regiune noua miliarde de euro, din care 2,3 miliarde de euro in Rusia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri