Suspiciunile legate de activitati incorecte ale unor oficiali ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare scot in evidenta necesitatea combaterii coruptiei endemice din regiunile unde institutia financiara este prezenta, a declarat presedintele BERD, Thomas Mirow, informeaza Mediafax.

In aceasta saptamana, BERD a ridicat imunitatea a patru oficiali rusi, intre care Ielena Kotova, reprezentanta Rusiei in conducerea bancii, pentru a permite investigatiile politiei britanice si ale autoritatilor de la Moscova.

Kotova a fost demisa in decembrie de catre premierul Vladimir Putin, la o zi dupa ce BERD a prezentat concluziile unei investigatii interne care indicau incalcarea codului de conduita al bancii.

"Este un adevar nefericit, coruptia ramane o problema endemica in regiunile unde BERD este prezenta", a spus Mirow intr-un discurs adresat unei delegatii a Consiliului Europei.

El a aratat ca realizarea unor progrese majore in materie de integritate este esentiala pentru imbunatatirea atractivitatii regiunii pentru investitori.
BERD a fost infiintata in 1991 pentru a sprijini tarile foste comuniste in tranzitia spre economia de piata libera.

Banca a investit anul trecut in regiune noua miliarde de euro, din care 2,3 miliarde de euro in Rusia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BERD finanteaza cu 5 mil. euro Grupul Teraplast