Guvernul condus de Angela Merkel intentioneaza sa lanseze o campanie de angajare a tinerilor europeni din tari aflate in criza, pentru a preveni un deficit al fortei de munca din Germania, relateaza revista Der Spiegel, in editia care va aparea luni.

Reprezentanti ai partidului crestin-democrat (CDU) al cancelarului german au infiintat un grup de experti pentru a studia modalitatile de a incita tinerii, de exemplu din Spania sau Portugalia, sa vina sa se instaleze in Germania, scrie 9AM.

"Este mai bine sa importam mana de lucru din Europa decat sa schimbam legile privind imigratia din alte regiuni ale lumii", a apreciat Max Straubinger, un responsabil cu probleme sociale din cadrul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al CDU.

Merkel ar putea aborda subiectul imigratiei tinerilor la urmatoarele intalniri interguvernamentale cu Spania, potrivit Der Spiegel.

In Germania, rata somajului era de 7,7 la suta in 2010, dar economistii si Guvernul mizeaza pe o noua diminuare a numarului de someri anul acesta, la 2,9 milioane in medie, pe fondul redresarii economice puternice.

Un studiu al Agentiei nationale pentru munca, publicat vineri, evoca la randul sau o scadere cu 6,5 milioane de persoane a populatiei active din Germania pana in 2025, din cauza imbatranirii, ceea ce va spori nevoia de mana de lucru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Criza fortei de munca in Germania, rezolvata cu angajati din UE