Citi a fost una din bancile americane cele mai grav afectate de criza financiara si a primit un ajutor de salvare de 45 de miliarde de dolari. CEO-ul a cerut sa primeasca un salariu de 1 dolar in 2009, pana cand banca va reveni pe profit.

In decembrie anul trecut, guvernul a iesit in totalitate din actionariatul bancii, obtinand un profit de 12 milioane de dolari din vanzarea actiunilor.
Richard Parsons, presedintele Consiliului de Administratie al Citigroup, a declarat ca boardul este foarte multumit de progresele pe care banca le-a facut, dupa ce Pandit a preluat mandatul de director.

Citigroup a obtinut anul trecut un profit net de 10,6 miliarde de dolari, dupa pierderi de 1,6 miliarde de dolari in 2009.

Citeste si:

"2010 a fost un an plin de dificultati, esential pentru redresarea acestei institutii. Obiectivul nostru a fost obtinerea unei profitabilitati consistente si sunt incantat ca in ultimele trei luni am fost profitabili pentru al patrulea trimestru consecutiv", a declarat directorul general al bancii, Vikram Pandit.

In trimestrul al patrulea, Citigroup a obtinut un profit net de 1,3 miliarde de dolari, dupa pierderi de 7,6 miliarde de dolari in urma cu un an.