AXA, lider mondial in topul asiguratorilor

Agentia de rating AM Best, specializata in domeniul asigurarilor, a pozitionat AXA pe primul loc intr-un clasament al companiilor de profil pe plan mondial bazat pe valoarea primelor nete incasate, a anuntat asiguratorul.

Astfel, AM Best a elaborat lista primilor asiguratori pe baza rezultatelor financiare ale anului 2009. Criteriile dupa care au fost realizate cele doua clasamente au fost primele nete incasate si respectiv activele administrate.

Se releva de asemenea faptul ca firmele de asigurari de viata domina clasamentul asiguratorilor din punct de vedere al activelor. In acest top, Grupul AXA ocupa a doua pozitie. O alta concluzie a ierarhizarii AM Best arata ca asiguratorii europeni se situeaza in fruntea listei, 13 dintre primele 25 de companii fiind europene.

In Romania, Grupul AXA a intrat pe piata de asigurari prin AXA Life Insurance, la sfarsitul anului trecut.

“Este o provocare sa fac parte din echipa AXA Life Insurance si imi doresc ca foarte curand, clientii din Romania sa poata diferentia acest brand de celelalte deja existente pe piata. Numele AXA reprezinta la nivel global o garantie a calitatii si de aceea, pe plan local, implementam in aceasta perioada noi canale de distributie, selectam forta de vanzari competitiva, dezvoltam produse si servicii la cel mai inalt standard de calitate”, declara Violeta Ciurel (foto), presedintele AXA Life Insurance.

Grupul AXA este lider mondial in industria serviciilor de protectie financiara, avand 216.000 de angajati, 96 de milioane de clienti in 57 de tari.

Brandul AXA a fost creat in 1985 in Franta ca rezultat al fuziunii companiilor Mutuelles Unies si Drouot in 1982. Pe parcursul anilor, AXA si-a extins operatiunile in America de Nord in 1991 si in Asia incepand cu anul 1995. Pentru primul semestru al anului 2010, veniturile (conform IFRS) au insumat 49,9 miliarde de euro, iar valoarea veniturilor din activitatea de baza a fost de 2,1 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri