Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a cerut luni o discutie deschisa in cadrul G20 privind reforma monetara si reglementarea pietelor de marfuri, subliniind ca majorarea preturilor la alimente ar putea cauza revolte in tarile sarace, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Sarkozy, care a prezentat principalele obiective ale Frantei, aflata in acest an la presedintia G20, a declarat ca preturile marfurilor agricole au depasit recent varfurile istorice care au cauzat revolte in 2008.

"Daca nu luam masuri riscam revolte pentru hrana in cele mai sarace tari si un impact foarte nefavorabil asupra cresterii economice globale. Cand vor avea loc revolte pentru hrana va exista vreun stat de la masa G20 care va putea spune ca nu il intereseaza? Nu vad aceasta posibilitate", a afirmat presedintele Frantei.

Sarkozy a reiterat totodata necesitatea itnroducerii unei taxe pe tranzactiile financiare internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri