Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, a respins apelurile pentru relaxarea conditiilor draconice de austeritate adoptate in Marea Britanie, apreciind ca o noua criza financiara ar putea sa apara daca se renunta la programul de reducere accelerata a deficitului bugetar, transmite AFP, conform Mediafax.

"Daca luni ma duc in Parlament si anunt ca voi abandona programul de reducere a deficitelor pe care Marea Britanie l-a implementat anul trecut, care credeti voi ca vor fi urmarile? In minutele imediat urmatoare tara va fi prada turbulentelor financiare. Nu pot lasa sa se intample asa ceva", a declarat Osborne pentru BBC.

Ministrul britanic participa la Forumul Economic Mondial de la Davos, eveniment care reuneste unii dintre cei mai importanti decidenti politici, economici si din afaceri ai lumii.

"Deciziile dificile sunt necesare. Niciunui om politic nu-i place sa diminueze cheltuielile si sa majoreze impozitele, dar eu am mostenit de la guvernul anterior o situatie haotica si ma ambitioneaza sa pun lucrurile in ordine", a spus Osborne.

Ministrul este criticat pentru masurile severe ale programului de austeritate anuntat in octombrie. Planul vizeaza reducerea drastica a deficitului bugetar pana in 2014-2015 si implica, printre altele, disponibilizarea a 330.000 de angajati din sectorul public.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
TOP 10 cele mai competitive tari din punct de vedere turistic
Setari Cookie-uri