Fortele de politie egiptene vor reveni in toate localitatile de pe teritoriul tarii, dupa doua zile de absenta, a anuntat agentia oficiala MENA, citata de BBC News Online.

Dupa confruntarile violente cu manifestantii care cer inlaturarea regimului condus de presedintele Hosni Mubarak, politia egipteana s-a retras vineri seara de pe strazile marilor orase, unde au fost instituite restrictii de circulatie.

Presedintele egiptean, Hosni Mubarak, i-a cerut duminica prim-ministrului desemnat, Ahmad Shafik, sa restabileasca ordinea in Egipt, dupa sase zile de proteste de strada violente, si sa aplice "mai multe reforme politice", a anuntat agentia oficiala egipteana MENA

Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a cerut "incetarea violentelor, pentru a pune capat varsarii de sange" din Egipt, unde protestele violente continua pentru a cincea zi, potrivit 9AM.ro.

Citeste si:

Celula de criza la Ambasada Romaniei din Cairo

MAE a precizat ca la nivelul Ambasadei de la Cairo exista o celula de criza care raspunde in permanenta solicitarilor de asistenta consulara, iar sambata au fost primite cereri de informatii de la aproximativ 50 de persoane, alte 100 fiind contactate de personalul misiunii.

Ministerul de Externe a anuntat ca la nivelul Ambasadei Romaniei de la Cairo exista o celula de criza care raspunde in permanenta solicitarilor de asistenta consulara