British Petroleum se va concentra mai mult pe explorare

Directorul general al BP, Bob Dudley, intentioneaza sa diminueze obiectivele de productie ale grupului petrolier britanic, care isi va reduce dimensiunile si se va orienta mai mult spre explorare dupa dezastrul ecologic din primavara anului trecut, din Golful Mexicului, potrivit The Guardian, informeaza Mediafax.

Analistii anticipeaza ca BP va produce aproximativ 3,6 milioane de barili de petrol pe zi in acest an, cu 10% mai putin decat in 2009, cand a depasit Exxon Mobil si a devenit cel mai mare grup petrolier privat din lume din punct de vedere al productiei.

Anul trecut, BP a vandut active de 20 de miliarde de dolari, multe dintre acestea fiind exploatari de petrol si gaze naturale, printre altele pentru a strange fondurile necesare acoperirii costurilor legate de dezastrul ecologic.

Analistii estimeaza ca BP va repoarta un profit de cinci miliarde de dolari pentru ultimul trimestru al anului trecut. Acest rezultat va permite grupului sa reinceapa plata dividendelor pentru actionari.

Platforma Deepwater Horizon din Golful Mexic, exploatata de BP, a explodat in aprilie 2010, provocand moartea a 11 persoane.
Incendiul nu a putut fi stins, iar platforma s-a scufundat, producand cele mai mari scurgeri petroliere marine din istoria SUA. In prezent, guvernul american estimeaza la 4,9 milioane de barili cantitatea de petrol deversata in urma accidentului.

Guvernul american isi va reduce, probabil, estimarea privind scurgerile de petrol din Golf. Totodata, cercetatorii guvernamentali care investigheaza impactul pe care marea neagra il are asupra mediului au stabilit ca populatiile de peste isi revin mai rapid decat s-a apreciat initial. In aceste situatii, amenzile si alte penalitati impuse grupului se vor diminua, au afirmat surse apropiate situatiei.

Sursa foto: www.bp.com.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri