Actionarii grupului francez de retail Carrefour analizeaza divizarea companiei in trei unitati independente, listate la bursa, pentru a obtine o crestere de valoare, potrivit ziarului Le Figaro, preluat de Reuters.

Un acord preliminar in acest sens ar putea fi incheiat la adunarea actionarilor programata pentru 2 martie, scrie publicatia franceza, fara a preciza sursele informatiei, potrivit Mediafax.

"Membri consiliului, consiliati de BNP Paribas, lucreaza la o divizare simultana a Dia (divizia de discount) si Carrefour Property (imobiliare), care ar urma sa fie listate la Paris", noteaza Le Figaro.

Un purtator de cuvant al Carrefour a refuzat sa comenteze informatiile.

Grupul trebuie sa stabileasca actionariatul viitoarelor companii, deoarece actionarii Carrefour inclina catre o pozitie majoritara la DIA, in timp ce managementul companiei vrea sa pastreze peste 50% din actunile Carrefour Property, potrivit ziarului.

Carrefour Property a fost creata in 2004 si detine majoritatea magazinelor si proprietatilor Carrefour din cinci tari.

O posibila divizare a Carrefour face parte dintr-un plan amplu pregatit de grup pentru a oferi randamente mai bune actionarilor si pentru a imbunatati profitul.

Directorul general Lars Olofsson, fost executiv la Nestle, a preluat conducerea Carrefour in 2009 primind in sarcina, de la actionarii Colony Capital si Groupe Arnault, sa readuca pe un trent pozitiv compania aflata intr-o perioada de performante sub potential.

Carrefour a lansat in septembrie un plan de 1,5 miliarde euro pentru renovarea hypermarketurilor din Europa, in cadrul unui program de relansare menit sa dubleze profiturile pana in 2015.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Carrefour intra pe piata livrarilor de mancare la birou in Franta