Rusia are sanse mari sa devina in acest an membru al Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), a declarat directorul general al organizatiei, Pascal Lamy (foto), citat de Ria Novosti.

"Pentru prima data in zece ani, de cand ma ocup de problema aderarii Rusiei la OMC, cred ca Rusia are sanse reale", a afirmat Lamy, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Rusia, singura economie majora neinclusa in OMC, negociaza de 17 ani intrarea in organizatie. Oficiali rusi si straini au declarat recent ca statu rus ar putea deveni membru in acest an.

Rusia trebuie sa treaca peste mai multe obstacole pentru a adera la organizatie, printre care imbunatatirea relatiilor bilaterale cu unii dintre statele OMC, a adaugat Lamy, fara a da mai multe datalii.

Analistii considera ca Georgia, deja membru, ar putea bloca aderarea Rusiei la OMC. Cele doua state nu au reusit sa cada de acord asupra procedurilor vamale referitoare la Abhazia si Osetia de Sud, foste regiuni separatiste georgiene, a caror independenta a fost recunoscuta de Moscova dupa razboilul din luna august 2008.

Conflictul a inceput cu fortele armate georgiene incercand sa cucereasca Osetia de Sud.

Citeste si alte stiri legate de discutiile de la Davos:

Optimism la Davos: Greul din criza datoriilor a trecut

Marii bancheri cer statelor din zona euro sa lupte agresiv contra crizei

Sursa foto: www.wto.org.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri