Oficialii Vodafone, cel mai mare operator de telecomunicatii la nivel mondial, anunta ca autoritatile egiptene au fortat grupul sa trimita mesaje pro Guvern utilizatorilor in timpul protestelor din ultima saptamana din statul nord-african, scrie cotidianul Huffington Post.

Utilizatorii Twitter au publicat mesaje pe site-ul de socializare prin care aratau SMS-urile care le-au fost trimise de operator.

Oficialii companiei de telecom au afirmat ca autoritatile egiptene s-au folosit de legile de telecomunicatii specifice starii de urgenta pentru a obliga operatorii sa trimite mesaje utilizatorilor.

Reprezentantii Vodafone au mai spus ca au protestat impotriva acestei metode, ca nu au avut cum sa intervina in schimbarea continutului mesajelor si au calificat ca “inacceptabil" felul in care a actionat puterea.

Egiptenii protesteaza de saptamana trecuta impotriva presedintelui Hosni Mubarak, aflat la putere de 30 de ani, oamenii fiind nemultumiti de nivelul saraciei. Mubarak a anuntat in aceasta saptamana ca nu va mai candida la alegerile urmatoare care se vor desfasura in luna septembrie a acestui an.

Manifestarile violente de strada din ultimele zile s-au soldat cu 150 de morti si peste 2.000 de raniti.

Citeste si Criza din Egipt si efectele in economia globala. Top 7 consecinte


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Amenzi de pana la 6.000 de lei pentru aruncarea gunoaielor