Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe presedintele companiei Lukoil, Vagit Alekperov, acesta prezentand in cursul discutiilor intentiile de dezvoltare pe piata romaneasca, iar seful statului apreciind faptul ca Lukoil a investit pana in prezent peste 1 miliard de dolari in Romania.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele Traian Basescu l-a primit la Palatul Cotroceni, pe presedintele companiei ruse Lukoil, Vagit Alekperov, insotit de alti membri ai conducerii companiei si de ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Alexandr Ciurilin.

"In cadrul discutiilor, presedintele companiei ruse a prezentat intentiile de dezvoltare pe piata romaneasca", se arata in comunicat.
Presedintele Basescu a exprimat deschiderea autoritatilor romane fata de investitiile straine, apreciind faptul ca Lukoil a investit pana in prezent peste 1 miliard de dolari in tara noastra, mentioneaza sursa citata.

Grupul rus Lukoil este prezent pe piata petroliera romaneasca din 1998, cand a cumparat rafinaria Petrotel Ploiesti. Lukoil detine, de asemenea, depozite de carburanti si o retea de 310 benzinarii.

Lukoil Energy and Gas Romania, subsidiara a gruplui petrolier rus Lukoil, intra pe piata romaneasca a furnizarii de energiei electrica prin finalizarea unui grup energetic la centrala aflata pe platforma rafinariei Petrotel din Ploiesti.

"Este primul proiect al companiei Lukoil din sectorul de afaceri cu energie electrica, privind utilizarea de cocs in calitate de combustibil pentru productia de energie electrica. (...) In componenta blocului energetic intra un cazan de capacitatea 185 MW si un turbo-generator de capacitatea 30 MW", se arata intr-un comunicat al grupului. La inaugurarea unitatii a participat, miercuri, si presedintele grupului Lukoil, Vaghit Alekperov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor