Raiffeisen Bank International va cumpara banca poloneza Polbank EFG de la EFG Eurobank Ergasias pentru 490 milioane euro in numerar.

In prima etapa a tranzactiei, Raiffeisen va plati 490 milioane euro pentru 70% din actiunile bancii, informeaza Mediafax.

Ulterior, Eurobank EFG si Raiffeisen vor transfera participatiile detinute la Polbank catre Raiffeisen Bank Polska, in schimbul unor actiuni la aceasta companie.

Astfel, banca elena va obtine 13% din actiunile Raiffeisen Bank Polska, devenind actionar alaturi de Raiffeisen Bank International.

Achizitia Polbank repozitioneaza divizia poloneza a Raiffeisen pe piata, completand operatiunile ample de corporate banking ale Raiffeisen Bank Polska cu afaceri importante pe piata serviciilor destinate populatiei.

Raiffeisen a intrat in Polonia in 1991 prin infiintarea Raiffeisen Bank Polska, iar grupul austriac are active de 6,5 miliarde euro pe aceasta piata.

Polbank a fost creata in 2006 si se concentreaza pe clienti retail si IMM-uri, avand o retea nationala de 350 de sucursale si peste 800.000 de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si