Bank of America vrea sa scape de instanta cu 410 mil. dolari

Bank of America, cea mai mare banca americana dupa active, a incheiat o intelegere de 410 milioane de dolari pentru a evita procese cu numerosi clienti care acuza institutia de credit ca a perceput comisioane excesive de overdraft prin "practici inselatoare", transmite Bloomberg.

Procesele comune din SUA privind overdraftul au fost unificate in 2009 intr-o instanta federala din Miami, clientii acuzand 12 banci de incalcarea contractului, inselaciune si camata (dobanzi exagerate). Printre institutiile acuzate se numara Citigroup, JPMorgan Chase si Wells Fargo, informeaza Mediafax.

Un client din Miami a descris, in plangerea impotriva Bank of America, ca a deschis un cont in anul 2000 dupa ce a vazut spoturi publicitare. El sustine ca banca l-a facut sa creada ca are mai multi bani in cont decat avea in realitate, si ca institutia de credit i-a debitat banii astfel incat sa perceapa comisioane de overdraft cat mai ridicate.

"Banca transmite intentionat catre clienti informatii false sau inexacte privind balanta contului bancar, inseland clientii sa efectueze tranzactii suplimentare care, in final, genereaza comisioane de overdraft pentur banca", potrivit avocatilor care repezinta pagubitii.

Astfel, banca a incheiat o intelegere cu clientii pentru a nu ajunge in instanta, convenind sa plateasca 410 milioane de dolari pentru a-i convinge pe reclamanti sa renunte la acuzatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri