Bonusurile bancherilor, in atentia autoritatilor americane

Autoritatile americane ar putea obliga marile institutii financiare sa amane plata a cel putin jumatate dintre bonusurile directorilor timp ce cel putin trei ani, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate discutiilor, transmite Reuters.

Federal Deposit Insurance Corp, agentia de stat care garanteaza depozitele bancare, urmeaza sa aprobe un proiect legislativ prin care marile banci, precum Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase sau Morgan Stanley, ar fi obligate sa conecteze remuneratia de tip stimulent catre angajati de performantele pe termen lung, in locul sumelor mari de bani platite an de an, potrivit Mediafax.

Potrivit propunerii, bancile ar trebui sa ia in considerare rezultatele tranzactiilor si deciziilor de afaceri in procesul de evaluare a bonusului meritat de un director pentru o anumita perioada, au afirmat sursele citate.

Daca pe termen lung apar pierderi, banca ar trebui in consecinta sa reduca din banii acordati angajatului in planul de plata esalonata.

Reglementarile discutate de autoritatile americane ar cere de asemenea consiliilor de administratie ale bancilor cu active de peste 50 miliarde de dolari sa raporteze numele si functia angajatilor aflati mai jos in ierarhie, dar care pot aduce prejudicii si pagube serioase companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri