Germania si Franta sunt implicate in discutii intense referitoare la viitorul grupului european EADS, a declarat un purtator de cuvant al guvernului de la Berlin, in conditiile in care in presa germana au aparut speculatii referitoare la modificarea structurii actionariatului.

"Este clar ca aceasta industrie este considerata foarte importanta de catre guvern. Purtam un dialog intens cu partea franceza", a declarat purtatorul de cuvant Steffen Seibert, scrie Mediafax.

El a refuzat sa comenteze supozitiile din presa germana potrivit carora grupul auto german Daimler, care detine 15% din capitalul EADS, ar intentiona sa se retraga.

Daimler detine totodata 22,5% din drepturile de vot, la paritate cu un consortiu francez format din stat si grupul Lagardere.

Potrivit mai multor publicatii germane, Daimler ar vrea sa se retraga dupa expirarea unui pact al actionarilor, in 2012.

Un purtator de cuvant al Daimler a declarat, luni, ca grupul auto nu a mentionat niciodata o data de retragere.

Guvernul german este totusi in curs de pregatire pentru o astfel de eventualitate, in vederea mentinerii paritatii intre actionarii francezi si cei germani, dupa 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri