Germania si Franta sunt implicate in discutii intense referitoare la viitorul grupului european EADS, a declarat un purtator de cuvant al guvernului de la Berlin, in conditiile in care in presa germana au aparut speculatii referitoare la modificarea structurii actionariatului.
"Este clar ca aceasta industrie este considerata foarte importanta de catre guvern. Purtam un dialog intens cu partea franceza", a declarat purtatorul de cuvant Steffen Seibert, scrie Mediafax.

El a refuzat sa comenteze supozitiile din presa germana potrivit carora grupul auto german Daimler, care detine 15% din capitalul EADS, ar intentiona sa se retraga.

Daimler detine totodata 22,5% din drepturile de vot, la paritate cu un consortiu francez format din stat si grupul Lagardere.

Potrivit mai multor publicatii germane, Daimler ar vrea sa se retraga dupa expirarea unui pact al actionarilor, in 2012.

Un purtator de cuvant al Daimler a declarat, luni, ca grupul auto nu a mentionat niciodata o data de retragere.

Guvernul german este totusi in curs de pregatire pentru o astfel de eventualitate, in vederea mentinerii paritatii intre actionarii francezi si cei germani, dupa 2012.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri